Frytownice
Uwielbiają je nie tylko dzieci, ale również i dorośli. Choć przywędrowały z Belgii, szturmem zdobyły cały świat. Znane są już od wielu wieków, a mimo to cieszą się niesłabnącą popularnością. Frytki, bo o nich mowa to podstawa dzisiejszej branży gastronomicznej. Znajdują się w menu nie tylko barów szybkiej obsługi czy lokalach sprzedających tzw. fast foody, ale również w cenionych restauracjach. Nic w tym dziwnego, biorąc pod uwagę fakt, że stanowią znakomity dodatek do wielu potraw.
Olbrzymia popularność tego znanego na całym świecie przysmaku powoduje, że każdy z szanujących się lokali gastronomicznych powinien posiadać w swym wyposażeniu profesjonalne frytownice. W asortymencie AP Polska znajdują się urządzenia, które dzięki dużej objętości i mocy są w stanie zapewnić komfort użytkowania, a także ciągłość wykonywanej pracy. Zostały wyprodukowane ze stali nierdzewnej, co wpływa na znacznie dłuższy czas ich eksploatacji, a także żywotność danego sprzętu. Poza tym, są one niezwykle proste w obsłudze i bardzo funkcjonalne.
Frytkownica gastronomiczna
To niezwykle przydatne urządzenie, jakim jest frytkownica gastronomiczna, umożliwiają szybkie i skuteczne przygotowanie chrupiących frytek. Szybko podgrzewa olej do odpowiedniej temperatury, która zapewnia idealną konsystencję i chrupkość frytek. Proces smażenia trwa zazwyczaj kilka minut, w zależności od grubości i wielkości frytek oraz preferowanego stopnia chrupkości. W naszej ofercie dostępne są także inne urządzenia, między innymi gofrownice gastronomiczne.
Profesjonalne frytkownice gastronomiczne są wyposażone w zaawansowane systemy regulacji temperatury oraz specjalne filtry, które zapobiegają niepożądanemu zapachowi i smakowi wytwarzanemu podczas smażenia. Dzięki temu zapewniają one nie tylko doskonały smak frytek, ale także utrzymują wysoką jakość obsługi oraz zapewniają bezpieczeństwo użytkowania.